HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Heidesanddal kívánunk boldog karácsonyt

2009.12.25. 15:47 bukovics

 
Igaz, nem ez a legismertebb német karácsonyi édesség, de talán ezt készíthetjük el a legkönnyebben. A Heidesand a legtöbb német családban a Stollenhez és a Pfefferkuchenhez hasonlóan elmaradhatatlan kelléke a karácsonynak - olyan, mintha Magyarországon nem lenne valahol bejgli. 

Családom Heidesand-receptje következik, a hozzávalók:

  • 750 gramm liszt
  • 555 gramm vaj
  • 190 gramm porcukor
  • 3 csomag vanillincukor
  • csipetnyi só

Mint fent is említettem, nem sok egyszerűbb sütemény létezik ennél. A vajhoz hozzáadjuk a porcukrot és elkeverjük. A liszt kétharmadát is hozzáadjuk, majd továbbkeverjük. A maradék lisztet belegyúrjuk a tésztába. Ha a tészta összeállt, 3-4 cm átmérőjű rudakat formázunk belőlük. Ha a rudak megvannak, kristálycukorban megforgatjuk őket. Ezután a rudakat addig hűtjük (teraszon/erkélyen, hűtőben, ha befér), amíg jóformán meg nem keményednek. Azért teljesen kemények ne legyenek, mert ezután kábé félcentis szeleteket vágunk belőlük. A kis Heidesand-szeletkéket 150 fokon körülbelül 18-20 percig sütjük - a lényeg, hogy a végére szép aranybarnák legyenek.

Ha megcsináltad: hogy sikerült és hogy ízlett?

Szólj hozzá!

Címkék: recept hellókarácsony heidesand

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr371622436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása