HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Az emberek embere vagy a pártpolitikus – ki lesz Németország elnöke?

2010.06.30. 10:33 bukovics

Ma választ államfőt Németország, ennek apropóján írtam a Mandinerre egy összefoglalót a két legesélyesebb jelöltről, Joachim Gauckról és Christian Wulffról:

A zöldeknek és az SPD-nek Gauck jelölése teljesen kockázatmentes, ráadásul nagyon jó pont a választók szemében – és ha Merkel jelöltje végül veszít, teljes a győzelem. Csakhogy az erőviszonyok miatt a kancellár nagy valószínűséggel ismét megnyer egy csatát. És ezzel Németországban semmi baj nincs: soha nem volt még olyan államfő, aki ne lett volna tagja valamelyik pártnak.

Pár hete járt Budapesten Norbert Lammert, a német parlament elnöke, természetesen mondott pár mondatot nekem is, nézzétek meg ezt is:

„Bárcsak mindig olyan kitűnő jelöltjeink lennének, mint most” – mondta Norbert Lammert, a német parlament elnöke a Mandinernek arra a kérdésre, hogy mit szól a német elnökválasztás legújabb fejleményeihez. Magát Lammertet is az elnökségre esélyesek között emlegette ugyanis a német sajtó, hiszen nem egyszer bizonyította már politikai függetlenségét és diplomáciai érzékét.

Szólj hozzá!

Címkék: mandiner joachim gauck christian wulff norbert lammert

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr862120369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása