HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Miről írt ma a német sajtó? 2009. december 21.

2009.12.21. 15:26 bukovics

 
+ A taz címlapon hozza a koppenhágai klímacsúcs bukását: fő felelősnek Obamát, Hu Jintao-t és természetesen Angela Merkelt nevezi meg a lap. Beszámolnak Koppenhága berlini fogadtatásáról: itt csalódott Greenpeace-aktivisták, zöldpárti és szocdem politikusok szólnak be Merkelnek. A taz megírja azt is, miért nem jött össze a politikusoknak a dolog, a cikk vége kőkemény moralizálás. És hogy ne legyen a kép annyira negatív, itt el lehet olvasni, mi volt pozitív Koppenhágában. A tanulság egyszerű: az, hogy egyáltalán ennyien összeültek tanácskozni a klímáról, még mindig jobb, mint a semmi.

+ Először jelent meg a nyilvánosság előtt Oskar Lafontaine, a Linkspartei elnöke műtéte után (ősszel beszélt arról először, hogy rákot diagnosztizáltak nála, ezért aztán ideiglenesen vissza is vonult). A 66 éves politikus Alfred Hrdlicka bécsi művész temetésén mondott beszédet, amiben többek között azt is elmondta, hogy most viszonylag jól van – a sajtónak viszont semmit nem árult el politikai jövőjéről. Még az operáció előtt kijelentette, hogy januárban fog majd dönteni arról, folytatja-e a politizálást. Közben a balos Frankfurter Rundschau forrásai arról beszélnek, hogy minden jel arra mutat, hogy Lafontaine hamarosan visszatér. 

+ 160 millió eurós bírságot szabott ki a Német Szövetségi Kartellhivatal a Tchibo, a Melitta és a Dallmayr kávévállalatokra. A három nagy cég 2000 óta egyezteti az árakat - írja a Spiegel. Közben a Berliner Morgenpost arról számol be, hogy bár már ötödik éve működik, még mindig nem termel nyereséget a Tropical Islands nevű gigantikus fürdőkomplexum, aminek képei nyitáskor az egész világot bejárták. Naponta átlag 2300 vendég látogatott el idén a Berlintől jó 80 kilométerre található csarnokba - a tavalyihoz képest ez 20%-os emelkedés. A tulajdonos továbbra is bizakodik.

Szólj hozzá!

Címkék: taz faz spiegel morgenpost

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr611613487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása