HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

A Bild főszerkesztője lett az év embere

2009.12.22. 13:22 bukovics

 
Kai Diekmann, a Bild főszerkesztője lett az év embere a német médiában. A Horizont magazin szerkesztőségének választása nem meglepő: senkiről nem cikkeztek annyit a német lapok (a FAZ kultúrrovatán át a Süddeutsche hétvégi mellékletéig) 2009-ben, mint a konzervatív bulvárlap arcáról.

Diekmann híre még Magyarországra is eljutott, amikor a Velvet megírta, hogy a taz szerkesztőségi épületén öt emelet magasan megtekinthető a Bild-főszerk farka. Az időközben Berlin legkínosabb embereinek listáján is előkelő helyezést kivívó újságíró mindent megtett azért, hogy ő nyerje meg a díjat: blogot indított, amin az utóbbi hetekben számos poszt megjelent arról, miért ő a legjobb választás. De hogy egy kicsit szakmázzunk is: a Horizont a díj apropóján készített egy kicsit benyalós interjút, amiben Diekmann elég optimista a printsajtó, legalábbis a Bild jövőjét illetően. Akit egy kicsit is érdekel Európa egyik legnagyobb számú napilapjának szerkesztőségi élete a főszerkesztő munkakörének bemutatására kihegyezve, olvassa el.

Ezen a linken az Axel Springer vezére és a Bild főszerkesztője egy kis (1914-es) magyar lap újságírójában találják meg az újságírást lényegét. Vigyázat, németül van!

Szólj hozzá!

Címkék: horizont bild kai diekmann

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr501615704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása