HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Napi taz: gyakornoki lehetőség + Kai Diekmann

2010.03.26. 12:06 bukovics

A berlini alterbalos napilapban, a tazban egy egészoldalas hirdetés jelent meg, melyben Kai Diekmann, a tazzal zseniálisan szar, de minimum érdekes kapcsolatot ápoló Bild-főszerkesztő saját magát fényezi: „A Bild tényleg nyitott lap. Még a taz egy elvtársából/szövetkezeti tagjából is lehet főszerkesztő.” (Diekmannról bővebben itt lehet olvasni, a taz címlapjairól pedig itt.)

Ha valaki azt hitte, hogy a taz és Diekmann közti emlékezetes eseményeket felvonultató konfiktus véget ér azzal, hogy a Bild-főszerk a beígért száz nap után bezárja blogját, melyben rendszeresen a tazot baszogatta, az nagyot tévedett, itt van ugyanis az egóját gondosan építő Diekmann egészoldalas hirdetése a csütörtöki tazban. A taz az esetről annyit tartott fontosnak megjegyezni, hogy ahogy a szerkesztőségi épület falát, úgy hirdetési helyeit is szívesen odaadja Diekmannak, a Bild-főszerkesztő hosszú távú pszichológiai felépülésének reményében - az olvasóktól pedig elnézést kér az esetleges vizuális kellemetlenségek miatt. Az a 12 ezer euró, amit Diekmann az egónövelő egészoldalas hirdetésért kifizetett pedig nagyon is jól jön, tették hozzá.

Még egy hír a berlini Rudi Dutschke utcai szerkesztőségből: a taz és a Handicap International közös diákújságíró pályázatot hirdet 15-19 éves fiataloknak. A feladat az, hogy német nyelven legfeljebb 3600 karakterben kutatómunkával, forrásokkal és szakértői véleményekkel alátámasztott cikket írjanak a vietnámi háború idején történt laoszi bombázásról, beküldési határidő június eleje. A fődíj egy laoszi tanulmányút, és gyakornoki lehetőség a taz szerkesztőségében. Infók itt, megéri pályázni.

3 komment

Címkék: sajtó laosz taz bild kai diekmann

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr571870239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morbus_Hungaricus 2010.03.26. 14:33:07

Genosse = szövetkezeti tag ???

bukovics 2010.03.26. 14:45:58

igen, az is, itt most ez a lényeg, lévén Diekmann is tagja a taz szövetkezetének. a taz ugyanis egy szövetkezet (=Genossenschaft), ahol bárki lehet tag, ha befizet 500-50 000 eurót. de igazad van, nem elég egyértelmű, úgyhogy belejavítottam egy kicsit :)

Morbus_Hungaricus 2010.03.26. 14:57:16

Aha, értem, köszi a magyarázatot.
süti beállítások módosítása