HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Sajtószemle: a Narancs a német antifákról

2010.02.13. 21:00 bukovics

Az eheti Narancsban találtam B. Simon Krisztián szép összefoglaló cikkét a berlini antifák történeti és ideológiai hátteréről. A szerző megírja, milyen trükkökkel érték el az antifák, hogy elmaradjanak az NPD és a REP gyűlései, mit csinál az Antifasiszta Sajtóarchívum, kik azok az antinémetek és mi közük Izraelhez, valamint hogy miért nem örvend nagy népszerűségnek a CDU alterbalos körökben.

Semmi értelme azt mondani, hogy csak az igazi antifasiszta, aki beveri egy náci képét. Mindig is két egyenértékű irányvonal volt. Egyrészt voltak a militáns akciók: felgyújtották neonácik autóját, vagy megrongálták a lakásukat. A nyolcvanas években például minden fontosabb gyülekezőhelyüket sikerült valamilyen módon megrongálni. Másrészt volt egy politikai irány is, megpróbáltunk egy tágabb mozgalmat létrehozni, és mindenkit az oldalunkra állítani, aki hajlandó valamilyen úton szembeszegülni velük.

Olvassátok el!

1 komment

Címkék: sajtószemle magyar narancs antifa

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr801755783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myller · http://minimalmyller.blog.hu 2010.02.19. 21:59:44

A németeket ez jóval érzékenyebben érinti a magyaroknál. De látszik rajtuk (a többségen), hogy nagyon szégyenlik ami történt.
Szerintem a magyarok a homokba dugják a fejüket. A politikusoknak (főleg a jobboldalnak) szembe kéne néznie a történelemmel és végre leszámolni a "sötét" múlttal. Nem pedig néha-néha utalni a történtekre.
Az átlag magyar ember Izraelről és a zsidóságról csak végletekben tud gondolkozni. Az illető vagy antiszemita, vagy zsidó, esetleg filoszemita nemzsidó (ebből jóval kevesebb van) A maradék meg nem mondja/nem meri megmondani hogy mit gondol... ("csendestöbbség")

Amúgy ma iskola előtt nemzetszoci matricákat téptem le a villanyoszlopokról, stb. Győrben. :-)
Elszaporodtak az utóbbi időkben...
süti beállítások módosítása