HTML

Berliner

Blog Berlinről, Németországról és néha majd a currywurstról is. Napi sajtószemle és egy csomó minden a híreken túlról. Nena-klipeket közreadni nem fogunk, Hape Kerkelingről lehet szó. Rajongj értünk Facebookon!

Lájkolj!

Miből lesz a címlaptéma Németországban? - avagy Angie esete a klímavédelemmel és az ökoárammal

2009.12.17. 22:40 bukovics

 
Angela Merkel szereti magát környezetvédőként feltüntetni a nyilvánosság előtt. A Bildnek adott múlt vasárnapi interjújában többek közt azt mondta: „Szenvedélyesen harcolok a klímavédelemért.” Negyven éven belül „kilencmilliárd ember lakja majd a Földet”, ami nem megy majd „a környezetszennyezés minimalizálása nélkül”. A kancellár szerint a klímavédelem ügyéhez az egyének is hozzá tudnak járulni. Amikor 2007-ben környezetvédelmi szervezetek kitalálták, hogy egy bizonyos napon este nyolckor mindenki kapcsolja ki a villanyt öt percre, Merkel a Bildben azt írta: „Ez egy erős jelzés: a mi kezünkben, minden ember kezében ott a lehetőség, hozzájárulni a klímavédelem ügyéhez.” Na de ehhez képest mit derített ki a taz Angieről? Azt, hogy a valóságban Merkel hivatala olyan áramot használ, ami a klíma számára különösen káros. Előállításakor ugyanis 674 gramm szén-dioxid keletkezik kilowattóránként – a németországi átlag 541 gramm. Az ok: a miniszterelnöki hivatal az áramszolgáltató kiválasztásánál nem a környezeti szempontokat, hanem az árat vette figyelembe. Hát így megy ez.

Szólj hozzá!

Címkék: angela merkel sajtószemle taz

A bejegyzés trackback címe:

https://berliner.blog.hu/api/trackback/id/tr51605603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása